Ангел, който който обгръща северното и южното полукълбо и побеждава противопоставящия

...
Ангел, който който обгръща северното и южното полукълбо и побеждава противопоставящия
Коментари Харесай

Папата подари на Ердоган медальон с Ангелът на мира, който унищожава Демона на войната

Ангел, който който обгръща северното и южното полукълбо и побеждава противопоставящия му се дракон - бронзов медальон с този знак е подарил през днешния ден папа Франциск на Реджеп Ердоган , който стана първият турски президент, признат във Ватикана от 1959 година, съобщи Ройтерс. Двамата са се оповестили за реализиране на мир в Близкия изток посредством разговор и договаряния в границите на интернационалното право. Това е Ангелът на мира, който унищожава Демона на войната, сподели папата, връчвайки на Ердоган медальона, направен от италианския художник Гуидо Верол .: Символ на свят, основаващ се на мир и правдивост.
Ердоган, който върна посещаване на папата от 2014 година, беседва на четири очи със Светия отец в продължение на 50 минути. Страните разискаха обстановката в Турция, изискванията на католическата общественост, напъните за приютяването на многочислените бежанци и обвързваните с това провокации, се показва в известие на Ватикана, представено от ДПА.
В известието се отбелязва още, че диалозите са включвали статута на Ерусалим, като е била подчертана нуждата да се предизвиква мира и стабилността в района (на Близкия изток) посредством разговор и договаряния при съблюдаване на човешките права и интернационалното законодателство.
Както Ердоган, по този начин и папата се опълчват на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, което съгласно редица съдружници на Съединени американски щати може да подкопае напъните за мир в Близкия изток, отбелязва ДПА.Агенцията напомня, че Ватикана поддържа решение от две страни за палестинско-израелския спор като двете страни би трябвало да се договорят за статута на Йерусалим като част от мирния развой. Палестинците желаят Източен Йерусалим за столица на бъдещата им самостоятелна страна, до момента в който Израел разгласи целия град за своя " обединена и безконечна столица ". Ердоган и папата приказваха по телефона, откакто Тръмп разгласи решението си през декември и се съгласиха, че всяка смяна на статута на Ерусалим би трябвало да бъде избегната.  Преди да отпътува от Турция Ердоган съобщи, че Съединени американски щати са се изолирали по въпроса за Йерусалим. 
Днес 3500 служители на реда блокираха центъра на Рим, с цел да не разрешат на протестиращи да блокират визитата на Ердоган, който беше признат и от италианските управляващи. Лидерът на антиислямската групировка Северна лига Матео Салвини упрекна държавното управление, че приема в Рим " водача на кървясъл и свободоубиващ ислямски режим ".Полицията заяви, че е задържала двама души, откакто стачкуващи се пробвали да преминат през полицейския кордон и да се приближат до Ватикана, макар че имали позволение за митинг в различен регион.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР